Yhteyspiste mukana SuomiAreenan Kansalaistorilla Porissa 15.-19.7.2019

9.7.2019


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste on tavattavissa SuomiAreenan Kansalaistorilla Porissa 15.-19.7.2019. Yhteyspiste pystyttää teltan Porin Kauppatorin kupeeseen yhdessä Kelan ja Kanta-palvelujen kanssa.

Teltalla voit keskustella yhteyspisteen, Kelan ja Kanta-palvelujen asiantuntijoiden kanssa sekä tutustua kaikkien toimijoiden palveluihin. Lisäksi voit osallistua leikkimieliseen noppapeliin tai hakea ihastuttavan Kela-Kerttu-siirtokuvan.

Yhteyspiste neuvoo terveyspalvelujen käyttämisessä ulkomailla

Yhteyspiste neuvoo kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi miten voit lähteä hoitoon ulkomaille, millaisia oikeuksia potilaalla on tai kuinka hoitoa korvataan. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste löytyy jokaisesta EU-maasta. Suomessa yhteyspiste palvelee Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolla sekä sähköpostitse.

– Hoitopaikanvalinta.fi-sivusto on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta hoitoa Suomen rajojen ulkopuolella. Matkailijalle hyödyllistä tietoa ovat muistilista matkalle lähtevälle sekä yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset, vinkkaa yhteyspisteen suunnittelija Pia Blomqvist.

Kanta muodostaa ainutlaatuisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuuden

Kanta tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluja, jotka hyödyttävät kansalaisia sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita. Kanta-palvelut ovat kansalaisen ulottuvilla niin koti- kuin ulkomailla.

Kanta-palveluja ovat muun muassa Omakanta ja Resepti. Omakannasta näet esimerkiksi omat terveystietosi, reseptisi ja alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot. Omakannassa voit myös pyytää reseptin uusimista tai tallentaa omia hyvinvointitietojasi hyvinvointisovellusten avulla. SuomiAreenassa pääset tutustumaan Omakannan käyttöön ja keskustelemaan asiantuntijan kanssa.

Suomalaisella sähköisellä reseptillä on tammikuusta asti saanut lääkkeitä ulkomailta. Ensimmäisinä maina palvelussa ovat mukana Viro ja Kroatia. – Tule teltalle kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia Rajat ylittävä resepti matkustajalle tarjoaa, toivottaa Miia Luoma Kanta-palvelujen viestinnästä.

SuomiAreenan ohjelma on kaikille avointa

SuomiAreena järjestetään Porissa jo 14:ttä kertaa. Areenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Keskustelun lisäksi tapahtumassa on tarjolla musiikkia, liikuntaa ja näytelmiä. Kaikki tilaisuudet ovat kävijöille avoimia ja maksuttomia. Tapahtuman pääteemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. SuomiAreenan Kansalaistori on avoinna maanantaina kello 9-17, tiistaista torstaihin 10-17 ja perjantaina 10-16.

SuomiAreena näkyy viikon aikana runsaasti mediassa. Areenan ohjelmaa lähetetään MTV3-kanavalla. Voit seurata tapahtumatunnelmia myös