Yhteyspiste näkyi ja kuului vuonna 2018 – mitä on luvassa 2019?

9.1.2019


Vuodenvaihteessa on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa taaksepäin. Kuinka Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen vuosi sujui ja minne katseet suunnataan tänä vuonna?

Yhteyspiste kohtasi ihmisiä eri tapahtumissa

Matkamessut 2018Yhteyspiste aloitti vuoden 2018 jo perinteeksi muodostuneilla matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kohtasimme messujen aikana tuhansia matkailusta kiinnostuneita opiskelijoita, työikäisiä ja eläkeläisiä. Messukävijät tilasivat osastolta eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja pohtivat korvaako Kela ulkomailla annettua sairaanhoitoa. Messut olivat erittäin onnistuneet ja poikivat myös hienon vuoden messutiimi -ehdokkuuden Messukeskuksen Mesoaja-Gaalaan. Voittajat ratkeavat maaliskuussa 2019.

Yhteyspiste näkyi vuoden mittaan myös muissa tapahtumissa. Helmikuussa vierailimme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Asiakkaat ja sote -seminaarissa, ja huhtikuussa HUS Helsingin Yliopistollisen sairaalan Potilaan oikeuksien päivässä. Toukokuussa yhteyspisteen messupiste oli mukana terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnatussa TERVE-SOS-tapahtumassa Hämeenlinnassa. Syyskuussa opastimme ulkomaille muuttoa suunnittelevia asiakkaita Kelan järjestämillä KV-kesäpäivillä Ison Omenan Palvelutorilla, ja lokakuussa osallistuimme hyvinvointialan järjestöille suunnatulle Soste-risteilylle.

Yhteyspiste näkyi sosiaalisessa mediassa

Helmikuussa saimme helpotusta liian pitkän nimen lausumiseen, sillä leikkimielisen lempinimikilpailun seurauksena Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste sai tuttavallisen nimen Rajis.

EU-maiden yhteyspisteet kokoontuivat maaliskuussa Brysselissä. Komissio esitteli tutkimusta, jossa tarkasteltiin yhteyspisteiden asiakaspalvelua ja verkkosivuja. Suomen yhteyspiste pärjäsi tutkimuksessa mainiosti. Erityistä kiitosta yhteyspiste sai some-näkyvyydestään, sillä moni EU-yhteyspiste vasta harkitsi some-tilien perustamista. Rajis sen sijaan jatkoi vahvaa etumatkaansa julkaisemalla Twitter-tilin kaveriksi Facebook-tilin. Lisäksi suunnittelijamme Pia bloggasi mm. miksi suomalaiset lähtevät hoitoon ulkomaille, rajat ylittävän terveydenhuollon tilastoista sekä siitä, mihin eurooppalaista sairaanhoitokorttia tarvitaan.

Yhteyspisteen mainoskampanja rantakuva

Toukokuussa yhteyspiste näkyi verkossa mainoskampanjassa. Kampanjassa piirroshahmot sairastuivat flunssaan ja saivat pieniä haavereita lomalla, sekä pohtivat kaihioperaatiota, gynekologikäyntiä ja polvileikkausta ulkomailla.

Hoitopaikanvalinta.fi-sivuja uudistettiin asiakkaiden kanssa

Hoitopaikanvalinta.fi-sivustoa kehitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa. Etusivu uudistui toukokuussa ja vuoden mittaan sivuilla olevia tekstejä tiivistettiin ja selkiytettiin. Sivustolle myös lanseerattiin uusia sisältöjä, joihin koottiin terveysasiat huomioivia muistilistoja vaihto-opiskelijoilleEuroopassa lomaileville sekä ulkomaille hoitoon lähteville. Muistilistojen lisäksi sivuille lisättiin esimerkkitarinoita.

Vuonna 2019 keskiössä ovat asiakkaat

Tänä vuonna yhteyspisteen ykkösenä ovat asiakkaat. Palvelemme asiakkaita sähköpostitse osoitteessa yhteyspiste(at)kela.fi. Suunnitelmat Hoitopaikanvalinta.fi-sivuston etusivu-uudistuksesta ovat jo pitkällä ja eri kohderyhmille suunnattuja koontisivuja sekä tarinoita on tulossa lisää. Viestimme aktiivisesti sosiaalisen median kanavissa ja olemme tavattavissa kasvokkain eri tapahtumissa. Tammikuun 17.-20. päivä yhteyspiste osallistuu jälleen matkamessuille. Jos haluat olla mukana kehittämässä toimintaamme, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi yhteyspisteen asiakasraatiin.