Hoitopaikanvalinta.fi on esittelyssä TERVE-SOS 2017 -tapahtumassa 4.–5.5.2017

3.5.2017


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste esittelee Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelua Suomen suurimmassa sosiaali- ja terveysalan koulutustapahtumassa TERVE-SOS:ssa, joka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 4.–5.5.2017. Näyttelyosastollamme vierailee myös Kelan sote-uudistuksen asiantuntijoita.

Tietopaketti kansalaisille ja terveydenhuollon ammattilaisille

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Kansalaisia, terveydenhuollon työntekijöitä ja viranomaisia palveleva sivusto tarjoaa tietoa terveyspalvelujen käytöstä Suomessa ja ulkomailla, potilaan oikeuksista sekä hoitokustannusten korvauksista.

– Terveydenhuollon ammattilaisille on tuotettu oma osionsa, joka opastaa esimerkiksi ulkomailta tulevien potilaiden hoidossa, hoitokustannusten laskutuksessa ja potilaan lähettämisessä hoitoon ulkomailla, sanoo rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen päällikkö Marika Lahtivirta.

Verkkopalvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Sote-uudistus vaikuttaa myös Kelan rooliin

Sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Marjukka Turunen vastaa Kelassa sote-uudistukseen liittyvistä valmisteluista. Uudistus tulee muuttamaan koko yhteiskuntaa ja samalla Kelaa, jolla on sote-uudistuksessa merkittävä rooli esimerkiksi yhteistyön koordinaattorina useissa kokonaisuuksissa.

– Sote-uudistus on niin suuri koko yhteiskuntaa ravisteleva uudistus, että kaikkien toimijoiden täytyy tehdä tiivistä yhteistyötä, jotta onnistumme, sanoo Marjukka Turunen.

Neuvoja terveyspalvelujen käytöstä Suomessa ja ulkomailla

Jokaisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa on oma rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteensä. Kansalliset yhteyspisteet vastaavat EU-jäsenvaltioiden rajat ylittävään terveydenhuoltoon liittyvästä viestinnästä ja tietojenvaihdosta. Suomessa yhteyspiste on sijoitettu Kelaan, jonka organisaatiossa se on toiminut perustamisestaan eli vuodesta 2014 alkaen. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste palvelee verkossa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saameksi.

TERVE-SOS 2017 -tapahtumassa kävijät voivat tutustua yhteyspisteen toimintaan ja Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun Helsingin messukeskuksen Kokoustamossa osastolla C 13. TERVE-SOS:n näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja medialle:
Viestintäsuunnittelija Annamari Qvist, puh. 050 551 8498
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen päällikkö Marika Lahtivirta, puh. 040 354 7396
etunimi.sukunimi@kela.fi