Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste ja Kela mukana Matka 2018 -messuilla

16.1.2018


Messuosastomme 6p60 on auki koko messujen ajan 18.–21.1.2018. Osastollamme voi kysyä asiantuntijoilta kansainvälisestä sairaanhoidosta, tutustua Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun ja tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelusta saa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja ulkomailla. Sivusto auttaa kysymyksissä, jotka liittyvät terveydenhuoltoon kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi jos sairastuu äkillisesti ulkomailla tai matkustaa sairaanhoitoon toiseen maahan. Sivuilta löytyy tietoa myös potilaan oikeuksista, hoitokustannuksista ja niiden korvauksista sekä lääkkeiden ostamisesta ulkomailta.

– Olemme juuri päivittäneet yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset. Maakuvauksissa on paljon matkailijalle hyödyllistä tietoa eri maiden terveyspalveluista. Ne voi tulostaa kätevästi matkalle mukaan. Sivut toimivat näppärästi myös matkapuhelimessa ja tabletilla, kertoo yhteyspisteen viestintäsuunnittelija Annamari Qvist. – Hoitopaikanvalinta.fi-sivuston kaikki sisällöt ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi. Sivustolla on tietoa myös suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa hoitoa, jos sairastuu ulkomailla

Eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa ottaa matkalle mukaan, koska yllättävä sairastuminen ulkomaanmatkalla voi muutoin tulla kalliiksi. Kortilla saa lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa, kun matkustaa EU- tai Eta-maissa tai Sveitsissä. Kortilla pääsee hoitoon myös, jos pitkäaikaissairaus vaatii matkalla äkillistä hoitoa tai jos tarvitsee hoitoa raskauden tai synnytyksen vuoksi. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa hoidon samaan hintaan kuin paikalliset asiakkaat. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin on hankkinut jo lähes 1,9 milj. suomalaista.

Kela myöntää eurooppalaisen sairaanhoitokortin henkilöille, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa. Asiakas voi tilata maksuttoman kortin messuosastollamme. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi tilata myös verkossa www.kela.fi/asiointi tai numerosta 020 692 203 ma–pe kello 8–17. Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Messuosastomme tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #Matka2018 ja #hoitopaikanvalinta.

Lisätietoja medialle:
Viestintäsuunnittelija Annamari Qvist, puh. 050 551 8498
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen päällikkö Marika Lahtivirta, puh. 040 354 7396
etunimi.sukunimi@kela.fi

Lisätietoja asiakkaalle:
www.hoitopaikanvalinta.fi
www.vardenhetsval.fi
www.choosehealthcare.fi
saame.hoitopaikanvalinta.fi