Näin löydät terveyspalvelun Suomessa

Suomessa terveyspalveluja tuottavat sekä julkiset että yksityiset palveluntuottajat. Julkisen terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä vastaavat hyvinvointialueet. Suomessa on myös paljon yksityisiä palveluja tuottavia yrityksiä, itsenäisiä ammatinharjoittajia ja järjestöjä.


Tutustu tarkemmin Suomen terveydenhuoltoon. Osiosta löydät tietoa myös hoidon saatavuudesta ja laadustapotilasturvallisuudesta ja asioinnin esteettömyydestä.

  • Sivuiltamme löydät hyvinvointialueiden, päivystävien sairaaloiden, synnytyssairaaloiden ja harvinaissairauksien yksiköiden yhteystiedot.
  • Julkisista terveydenhuollon palveluista saat tietoa myös hyvinvointialueiden omilta kotisivuilta. Julkisen terveydenhuollon hammaslääkäripalvelut löytyvät myös hyvinvointialueiden omilta sivuilta.
  • Suomi.fi-verkkopalvelusta voit etsiä palveluntarjoajia. Sivuilla on myös tietoa palvelujen esteettömyydestä.
  • Yksityisiä palveluntarjoajia voit hakea hakukoneilla, kuten Googlella. Kirjoita hakusanaksi lääkäripalvelu, jota etsit ja kaupungin nimi, jossa haluaisit saada hoitoa. Yksityisiä palveluntarjoajia ei ole Suomessa listattu yhteen paikkaan.
  • Lisätietoja saat myös Suomen Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteeltä sähköpostitse (yhteyspiste(at)kela.fi).