Näin löydät terveyspalvelun Suomessa

Suomessa terveyspalveluja tuottavat sekä julkiset että yksityiset palveluntuottajat. Julkisen terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä vastaavat kunnat ja kuntayhtymät. Suomessa on myös paljon yksityisiä palveluja tuottavia yrityksiä, itsenäisiä ammatinharjoittajia ja järjestöjä.


Tutustu tarkemmin Suomen terveydenhuoltoon. Osiosta löydät tietoa myös hoidon saatavuudesta ja laadustapotilasturvallisuudesta ja asioinnin esteettömyydestä.

  • Sivuiltamme löydät sairaanhoitopiirien, päivystävien sairaaloiden, synnytyssairaaloiden ja harvinaissairauksien yksiköiden yhteystiedot.
  • Julkisista perusterveydenhuollon palveluista saat tietoa myös kuntien omilta kotisivuilta, esimerkiksi www.hel.fi (Helsinki) tai www.turku.fi (Turku). Julkisen terveydenhuollon hammaslääkäripalvelut löytyvät myös kuntien omilta sivuilta.
  • Suomi.fi-verkkopalvelusta voit etsiä palveluntarjoajia. Sivuilla on myös tietoa palvelujen esteettömyydestä.
  • Yksityisiä palveluntarjoajia voit hakea hakukoneilla, kuten Googlella. Kirjoita hakusanaksi lääkäripalvelu, jota etsit ja kaupungin nimi, jossa haluaisit saada hoitoa. Yksityisiä palveluntarjoajia ei ole Suomessa listattu yhteen paikkaan.
  • Lisätietoja saat myös Suomen Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteeltä sähköpostitse (yhteyspiste(at)kela.fi).