EU-terveydenhoito.fi-verkkopalvelun saavutettavuus on hyvällä tasolla

24.9.2020


Saavutettavuusdirektiivi ja sitä seuraava kansallinen lainsäädäntö vaativat viranomaisia tekemään digitaaliset palvelut saavutettaviksi. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste on julkaissut sivuillaan saavutettavuusselosteen 23.9.2020. Voit tutustua selosteeseen täällä.

Saavutettavuus on tärkeää etenkin ihmisille, joilla on aistirajoitteita. Verkkopalvelujen hyvä saavutettavuus hyödyttää kuitenkin meitä kaikkia – voi olla, että jossain elämämme vaiheessa tarvitsemme apuvälineitä verkkopalvelujen käyttöön. Saavutettavat verkkopalvelut takaavat, että mahdollisimman moni voi käyttää verkkopalveluja niin helposti kuin mahdollista.

Millainen on saavutettava verkkopalvelu?

Saavutettava verkkopalvelu on sisällöltään, rakenteeltaan ja toimivuudeltaan helppo ja hyvä käyttää. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että

  • kuville ja kaavioille luodaan kuvaavat tekstit ruudunlukuohjelmia varten
  • sisältöjen väreihin ja fontteihin kiinnitetään huomiota
  • sisältö on esitetty loogisesti ja
  • verkkosivuilla oleva materiaali on helposti ymmärrettävää kieltä.

Miten saavutettavuus on otettu huomioon EU-terveydenhoito.fi-sivustolla?

Olemme huomioineet saavutettavuuden EU-terveydenhoito.fi-sivustolla sen perustamisesta alkaen. Sivusto mukautuu eri päätelaitteille, joten voit helposti käyttää sitä myös älypuhelimella ja tabletilla. Tarjoamme sivustolla tietoa helppokäyttöisessä muodossa myös aistirajoitteisille henkilöille muun muassa ReadSpeaker-kuuntelutoiminnon avulla, joka mahdollistaa sen, että voit kuunnella verkkosivuston tekstin ääneen luettuna. Olemme muokanneet sivuston kontrastit ja fontit sellaisiksi, että esimerkiksi näkörajoitteisten olisi mahdollisimman helppo käyttää sivua.

Sivuston kielivalikoimaan kuuluvat myös viittomakielet sekä suomeksi että suomenruotsiksi. Kieliversiota on helppo vaihtaa jokaisen sivun yläreunassa näkyvän kielivalikon kautta. Näiden lisäksi kiinnitämme huomiota myös siihen, että esitämme tiedon aina mahdollisimman selkeäsanaisesti ja loogisesti.

Saavutettavuusseloste kertoo sivustomme saavutettavuuden tilan

Julkaisimme sivustollamme saavutettavuusselosteen 23.9.2020. Selosteesta voit helposti lukea, millainen sivuston saavutettavuuden taso on ja mitä asioita mahdollisesti vielä työstämme. Olemme tehneet saavutettavuuskartoituksen yhteistyössä sivustomme teknisen kumppanin kanssa. Päivitämme saavutettavuusselostetta tasaisin väliajoin.

EU-terveydenhoito.fi-sivuston kehittäminen jatkuu koko ajan, ja teemme työtä saavutettavuuden edistämiseksi jatkossakin. Jos sinulla on toiveita tai ehdotuksia saavutettavuuden edistämiseksi, voit lähettää meille sivustoon liittyviä toiveita ja palautetta Anna palautetta -linkin kautta.

Lisätietoa www.saavutettavuusvaatimukset.fi