Kanta.fi: Suomalaisella sähköisellä reseptillä voi nyt hankkia lääkkeitä Espanjassa

21.3.2023

Suomalaista sähköistä reseptiä voi käyttää Euroopassa entistä laajemmin, nyt myös Espanjassa.


Suomalaisella sähköisellä reseptillä voi nyt ostaa lääkkeitä lähes kaikista Espanjan apteekeista (sanidad.gob.es, espanjaksi).

Vastaavasti myös espanjalaisella sähköisellä reseptillä on nyt mahdollista ostaa lääkkeitä Suomessa. Espanjan lisäksi suomalaisella reseptillä voi ostaa lääkkeitä Virossa, Portugalissa, Kroatiassa ja Puolassa.

Muistilista reseptilääkkeen ostamiseen suomalaisella sähköisellä reseptillä

Muista seuraavat seikat ennen apteekkiin menoa ulkomailla:

  • Ota mukaan apteekkiin passi tai kuvallinen henkilökortti.
  • Tarkista kanta.fistä, voiko haluamaasi lääkettä ostaa ulkomailta.
  • Suomalaisen sähköisen reseptin käyttö Euroopassa laajenee vähitellen, joten varmista ennen matkaa, onko palvelu käytössä matkakohteessasi.
  • Voit ostaa lääkkeitä vain omalla reseptilläsi. Toisen aikuisen tai alaikäisen puolesta asioiminen ei ole mahdollista.
  • Voit hakea Kela-korvaukset ulkomailla tekemistäsi lääkeostoista sähköisesti OmaKelassa (kela.fi).

Eurooppalainen sähköinen resepti helpottaa matkustajan lääkehoitoa

Eurooppalaisen sähköisen reseptin tavoitteena on varmistaa Euroopassa liikkuvien henkilöiden hoidon jatkuvuus ja turvallinen lääkehoito. Jos henkilö tarvitsee lääkkeitä toisessa Euroopan maassa oleskellessaan, voi hän ostaa niitä kyseisen maan apteekista.

Yhteisten sähköisten palvelujen avulla reseptitiedot liikkuvat luotettavasti ja tehokkaasti. Sähköinen eurooppalainen resepti tukee myös käyttäjän kokonaislääkityksen hallintaa.

Lisätietoja:

Lähde: Kanta.fi

Yhteisrahoitettu Euroopan Unionin Verkkojen Eurooppa -välineestä.

Uutinen päivitetty 18.4.2023: Lisätty kaksi uutta aluetta, Kastilia ja León ja Andalusia, jotka ottavat suomalaisen sähköisen reseptin käyttöön 18.4.2023.

Uutinen päivitetty 14.6.2023: Lisätty kaksi uutta aluetta, Ceuta ja Melilla, jotka ottivat suomalaisen sähköisen reseptin käyttöön 8.6.2023.

Uutinen päivitetty 29.6.2023: Lisätty neljä uutta aluetta, Galicia, Navarra, Cantabria ja Valencia, jotka ottivat suomalaisen sähköisen reseptin käyttöön 27.6.2023 ja 29.6.2023.

Uutinen päivitetty 31.8.2023: Lisätty tieto, että suomalaisella sähköisellä reseptillä voi nyt ostaa lääkkeitä lähes kaikista Espanjan apteekeista. Poistettu ingressistä kohta ’Aluksi resepti käy Espanjassa kahdeksalla alueella’ sekä tekstistä lista Espanjan alueista.