Meksiko

Hätätilanteessa saat apua soittamalla numeroon 911.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Kun matkustat Meksikoon, sinun kannattaa hankkia kattava matkavakuutus. Yksityisten sairaaloiden ja klinikoiden taso on yleisesti hyvä, mutta julkisen järjestelmän yksiköissä se on usein huonompi. Varsinkin pääkaupunki Mexico Cityssä on saatavilla hyvätasoisia yksityisiä sairaanhoitopalveluja. Useat lääkärit ovat kouluttautuneet ulkomailla. Suurten kaupunkien ulkopuolella on tarjolla terveydenhoitopalveluja vain rajoitetusti.

Sairaanhoidon hinnat vaihtelevat eri yksiköissä ja hoidon vaativuuden mukaan. Matkavakuutuksesta huolimatta saatat joutua maksamaan kustannukset ensin itse. Useimmat lääkärit ja sairaalat eivät hyväksy matkavakuutustodistuksia takeeksi maksusta. Jos sairastut vakavammin Meksikossa, ota mahdollisimman pian yhteyttä vakuutusyhtiöösi, jotta voit sopia maksujärjestelyistä. Säästä kaikki kuitit ja todistukset, sillä tarvitset niitä, kun haet korvausta vakuutusyhtiöltäsi Suomeen palaamisesi jälkeen.

Lääkkeet

On hyvä huomioida, että Meksikossa apteekeista saa Suomessa kiellettyjä lääkkeitä, usein ilman reseptiä. Osta vain lääkärin määräämiä lääkkeitä tai sellaisia, jotka itse tunnet. Monissa apteekeissa on myös vastaanotto, jossa annetaan ilmaiseksi lääketieteellistä neuvontaa tai reseptejä. Näille vastaanotoille menemistä ei suositella, koska neuvontaa antavat henkilöt eivät välttämättä ole virallisesti lääkäreitä tai sairaanhoitajia. Sairastapauksissa on suositeltavaa mennä oikean sairaalan tai klinikan vastaanotolle.