Tunisia

Hätätilanteessa saat apua soittamalla numeroon 190 (ambulanssi).


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Tunisiasta, etenkin turistikohteista ja suurimmista kaupungeista, löytyy kansainvälistä tasoa olevia sairaaloita. Sairaanhoito on yleisesti ottaen laadukkaampaa ja helpommin saatavilla pääkaupunki Tunisissa ja muissa suurissa kaupungeissa. Julkinen terveydenhuolto on isoimmissa kaupungeissa jokseenkin toimiva, mutta kärsii usein resurssien puutteesta.

Tunisian pääkaupungissa ja matkailukeskuksissa on useita kansainvälistä tasoa olevia yksityisiä klinikkoja. Yksityisklinikat toimivat sairaaloiden tapaan, ja niissä suoritetaan monia toimenpiteitä. Erityissairaanhoidon palveluita voi olla vain rajoitetusti tarjolla. Kansainvälisillä klinikoilla työskentelee englantia puhuvia lääkäreitä, mutta muu henkilökunta etenkin julkisella puolella puhuu usein vain arabiaa tai ranskaa. Ambulanssipalveluita on vain rajoitetusti kaupunkien ulkopuolella.

Muutamia pääkaupunki Tunisissa sijaitsevia klinikoita ovat

  • Clinique Internationale Hannibal
  • Les Cliniques El Manar
  • Clinique Saint Augustin
  • Polyclinique Les Berges du Lac.

Hammashoitoa Tunisissa antaa esimerkiksi DENTYSS (Montplaisir).

Soussessa joillakin hotelleilla on omat lääkärit, jotka tekevät sairaskäyntejä tarvittaessa. Lisäksi kaupungissa toimivat muun muassa Clinique Essalem ja Clinique Les Oliviers.Hammametissa on myös yksityisklinikka Polyclinique Hammamet.

Lisätietoja julkisen terveydenhuollon hinnoista saat Tunisian terveysministeriön verkkosivuilta ranskaksi. Hinnat tulee varmistaa vielä erikseen paikan päällä.

On erittäin suositeltavaa, että sinulla on kattava matkavakuutus, kun matkustat Tunisiaan. Ilman vakuutusta hoitomaksut kasvavat usein varsin suuriksi. Terveydenhoitopalveluiden tarjoajat vaativat usein ennakkomaksua käteisellä. Useimmissa paikoissa ei hyväksytä suomalaisten vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksia, ja vain joissakin paikoissa hyväksytään luottokortti.

Lääkkeet

Apteekkeja Tunisiasta löytyy helposti, ja ne ovat yleensä auki myöhään. Päivystävän apteekin yhteystiedot löytyvät usein apteekkien ovista tai ikkunoista