Kuntoutus ulkomailla

Voit hakeutua ulkomaille käyttämään kuntoutuspalveluja. Selvitä mahdollisuutesi kuntoutukseen ulkomailla joko vakuutusyhtiön tai Kelan kanssa. Kuntoutuspalvelut ulkomailla voivat olla erilaisia kuin Suomessa sinulle annettava kuntoutus olisi.


Jos kuntoutustarpeesi on aiheutunut esimerkiksi liikennevahingosta, työtapaturmasta tai ammattitaudista, kuntoutuksen järjestäminen ei kuulu Kelalle, vaan siitä vastaa vakuutusyhtiö. Sovi vakuutusyhtiösi kanssa etukäteen menettelyistä, jos tarkoituksesi on hakeutua ulkomaille kuntoutuksen saamista varten.

Jos kuntoutuksen järjestäminen kuuluu Kelalle, ota yhteyttä Kelaan selvittääksesi mahdollisuuksiasi saada kuntoutusta ulkomailla.

Suomessa fysioterapia on sairaanhoitokorvattavaa. Voit omatoimisesti matkustaa ulkomaille saadaksesi fysioterapiaa ja hakea hoidosta jälkikäteen korvauksia. Kela korvaa hoidon sairaanhoitokorvausten taksojen mukaisesti.

Kukin maa tarjoaa kuntoutuspalveluja lainsäädäntönsä ja terveydenhuoltojärjestelmänsä mukaisesti. Kuntoutus voi olla erilaista kuin Suomessa sinulle annettava kuntoutus olisi.