Maakohtaisilta sivuilta saat tietoa matkakohteesi terveyspalveluista

12.11.2021

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste on koonnut EU-terveydenhoito.fi-sivustolle maakohtaista tietoa yli 50 eri maan paikallisista terveydenhuollon palveluista. Maakohtaisista tiedoista on hyötyä erityisesti silloin, jos sairastut äkillisesti matkan aikana.


Kaksi piirroshahmoa ja eri maiden lippuja.

Terveyspalvelut ja niiden saatavuus vaihtelevat matkakohteesta riippuen ja tiedon etsiminen paikallisten käyttämistä lähteistä voi tuntua haastavalta. Maakohtaisten sivujen tarkoituksena on tarjota matkailijalle luotettavaa tietoa matkakohteen paikallisista terveydenhuollon palveluista, hoidon saamiseen liittyvistä seikoista, maksuista ja korvauksista sekä terveydenhuollon viranomaisista.

Vaikka maakohtaiset sivut onkin suunniteltu auttamaan erityisesti äkilliseen sairastumiseen liittyvissä tilanteissa, on sivuista hyötyä myös silloin, jos matkasi tarkoituksena on paikallisten terveydenhuollon palveluiden käyttäminen.

Tutustu matkakohteesi tietoihin jo ennen matkan alkua

Kun tutustut matkakohteen terveyspalveluihin jo ennalta, tiedät, miten toimia sairauden yllättäessä. Muista ainakin tallentaa puhelimeesi kohdemaan paikallinen hätänumero ja selvittää, millaisia asiakirjoja tarvitset hoidon saamiseksi. Tarkista myös maksuihin ja korvauksiin liittyvät käytänteet. Lisätiedon saamiseksi maakohtaisille sivuille on lisätty linkkejä luotettaville paikallisille terveydenhuollon verkkosivustoille.

Maakohtaiset sivut päivitetään kootusti syksyisin sekä muina vuodenaikoina tarpeen mukaan. Päivitys toteutetaan yhteistyössä muiden maiden rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteiden sekä suurlähetystöjen kanssa.

Tutustu maakohtaisten sivujen lisäksi matkailua ja koronavirusta käsittelevään sivuun, kun suunnittelet matkustamista. Lomalla Euroopassa –sivulta löydät hyödyllisen matkailijan muistilistan.