Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Hätätilanteessa saat apua numerosta 999.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa on sekä valtion rahoittama julkisen terveydenhuollon järjestelmä että kasvava terveydenhuollon yksityinen sektori. Terveydenhoitopalvelujen taso vaihtelee paljon. Matkustaessasi Arabiemiraatteihin sinun tulee hankkia kattava matkavakuutus. Matkavakuutuksen on syytä kattaa myös mahdollinen ambulanssilento, mikäli sellaista tarvitaan.

Yksityissairaalat ovat kalliita. Yksityisen puolen hammashoito voi olla korkeatasoista, mutta hinnat ovat vähintään Suomen tasolla.

Joillakin Dubain turistihotelleilla on oma lääkäri. Hotellilääkärin palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Kuitteja vastaan voi hakea jälkikäteen korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi. Ota aina matkavakuutusasiakirja, esimerkiksi matkavakuutuskortti ja passi mukaan käyttäessäsi terveydenhoitopalveluja.

Jos olet Suomessa sairausvakuutettu ja olet saanut hoitoa EU- tai Eta-maiden tai Sveitsin ulkopuolella äkillisen sairastumisen, pitkäaikaissairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi, voit hakea korvausta jälkikäteen Kelasta. Korvaus on vastaava, kuin yksityisen terveydenhuollon korvaukset Suomessa. Huomaathan, että korvaukset kattavat yleensä vain pienen osan hoidon kustannuksista, joten matkavakuutuksen ottaminen on suositeltavaa.

Lääkkeet

Dubaissa useimmat apteekit ovat avoinna lauantaista torstaihin klo 9–13 ja 16–22. Perjantaisin apteekit ovat avoinna klo 16–22. Jotkut apteekit ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Lääkkeet ovat Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa yleensä kalliita. Myös lääkeväärennöksiä voi esiintyä.