Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Hätätilanteessa saat apua numerosta 999.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa on sekä valtion rahoittama julkisen terveydenhuollon järjestelmä, että kasvava terveydenhuollon yksityinen sektori. Terveydenhoito- ja lääkäripalveluita on yleisesti hyvin saatavilla, myös englanniksi. Tämä koskee myös hammashoitoa. Maassa on useita korkeatasoisia sairaaloita. Muilta osin palveluiden laatu kuitenkin vaihtelee. Joillakin turistihotelleilla saattaa myös olla lääkäripalvelu.

Listan Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien julkisista ja yksityisistä terveydenhuollon palveluista löydät Ison-Britannian suurlähetystön verkkosivuilta. Hyviä yksityisiä sairaaloita ovat esimerkiksi Cleveland Clinic Abu Dhabi, Harley Street Medical Centre, Burjeel, Mediclinic (Abu Dhabissa Al Noorin toimipiste ja Dubaissa Mediclinic City Hospital).

Terveydenhoito- ja lääkäripalveluiden kustannukset ovat korkeat ja kattava vakuutus on pääsääntöisesti välttämätön hoidon saamiselle. Arabiemiirikuntiin matkustaessa kattava matkavakuutus on siten tarpeen, ja matkavakuutuksen on syytä kattaa myös mahdollinen ambulanssilento. Sairastapauksissa ota yhteys vakuutusyhtiöösi, joka neuvoo tarkemmin toimenpiteistä sekä mahdollisista sairaaloista, joista on suoravelotus vakuutusyhtiöösi.

Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua. Ota aina matkavakuutusasiakirja, esimerkiksi matkavakuutuskortti, ja passi mukaan käyttäessäsi terveydenhoitopalveluja. Kulut voi pääsääntöisesti maksaa joko käteisellä tai kansainvälisellä luottokortilla. Kuitteja vastaan voit hakea jälkikäteen korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Jos olet Suomessa sairausvakuutettu ja olet saanut hoitoa EU- tai Eta-maiden tai Sveitsin ulkopuolella äkillisen sairastumisen, pitkäaikaissairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi, voit hakea korvausta jälkikäteen Kelasta. Korvaus on vastaava, kuin yksityisen terveydenhuollon korvaukset Suomessa. Huomaathan, että korvaukset kattavat yleensä vain pienen osan hoidon kustannuksista, joten matkavakuutuksen ottaminen on suositeltavaa.

Lääkkeet

Lääkkeitä on hyvin saatavilla ja apteekkiverkko on laaja. Osa apteekeista on avoinna ympäri vuorokauden. Eräät ulkomailla valmistetut lääkkeet saattavat olla kalliimpia kuin Suomessa ja kaikkia samoja lääkkeitä ei ole saatavilla.

Arabiemiirikuntien terveysviranomaiset rajoittavat matkailijoiden maahantuomia reseptilääkkeitä ja lääkkeitä. Tietoa näiden tuomisesta maahan saa maan terveysministeriöltä sekä maan viranomaisten portaalista (englanniksi).

Lääkeväärennöksiä voi esiintyä, joskin tämä on harvinaista.