Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Hätätilanteessa saat apua numerosta 998 (ambulanssi).


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa on sekä valtion rahoittama julkisen terveydenhuollon järjestelmä että kasvava terveydenhuollon yksityinen sektori. Terveydenhoito- ja lääkäripalveluita on yleisesti hyvin saatavilla, myös englanniksi. Tämä koskee myös hammashoitoa. Maassa on useita korkeatasoisia sairaaloita. Muuten palveluiden laatu kuitenkin vaihtelee. Joillakin turistihotelleilla saattaa myös olla lääkäripalvelu.

Lista Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien julkisista ja yksityisistä terveydenhuollon palveluista on Ison-Britannian suurlähetystön englannikielisellä verkkosivuilla. Hyviä yksityisiä sairaaloita ovat esimerkiksi

  • Cleveland Clinic Abu Dhabi
  • Harley Street Medical Centre
  • Burjeel
  • Mediclinic (Abu Dhabissa Al Noorin toimipiste ja Dubaissa Mediclinic City Hospital).

Terveydenhoito- ja lääkäripalveluiden kustannukset ovat korkeat, ja kattava vakuutus on pääsääntöisesti välttämätön edellytys hoidon saamiselle. Arabiemiirikuntiin matkustavalle kattava matkavakuutus on siis tarpeen ja sen on syytä kattaa myös mahdollinen ambulanssilento. Sairastapauksissa ota yhteys vakuutusyhtiöösi. Vakuutusyhtiö kertoo tarkemmin toimenpiteistä ja mahdollisista sairaaloista, joiden kanssa se voi hoitaa maksut suoraveloituksena.

Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua. Ota aina matkavakuutusasiakirja, esimerkiksi matkavakuutuskortti ja passi mukaan, kun käytät terveydenhoitopalveluja. Voit maksaa kulut pääsääntöisesti joko käteisellä tai kansainvälisellä luottokortilla. Kuitteja vastaan voit hakea jälkikäteen korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Lääkkeet

Lääkkeitä on hyvin saatavilla, ja apteekkiverkko on laaja. Osa apteekeista on avoinna ympäri vuorokauden. Eräät ulkomailla valmistetut lääkkeet saattavat olla kalliimpia kuin Suomessa, ja kaikkia samoja lääkkeitä ei ole saatavilla.

Arabiemiirikuntien terveysviranomaiset rajoittavat matkailijoiden maahantuomia reseptilääkkeitä ja lääkkeitä. Tietoa lääkkeiden tuomisesta maahan saat maan terveysministeriöltä sekä maan viranomaisten portaalista (englanniksi).

Lääkeväärennöksiä voi esiintyä, mutta tämä on harvinaista.