Hoitopaikanvalinta.fi tarjoaa tietoa myös viittomakielellä

9.2.2017


Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelun keskeisin sisältö on julkaistu viittomakielellä osoitteessa viittomakieli.hoitopaikanvalinta.fi.

Terveyspalvelujen käyttäjiä ja terveydenhuollon ammattilaisia palvelevalla Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolla on tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Sivustolta saa tietoa myös asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja niiden korvauksista.

Lisäksi Hoitopaikanvalinta.fi auttaa kysymyksissä, jotka liittyvät terveyspalvelujen käyttämiseen kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi jos sairastuu ulkomailla äkillisesti tai matkustaa toiseen maahan saamaan sairauteensa hoitoa.

Verkkopalvelun kielivalikoima laajenee

Hoitopaikanvalinta.fi-sivuston koko sisältö on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi. Sivuston keskeisin sisältö on nyt julkaistu myös suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä. Viittomakielisillä videoilla kerrotaan esimerkiksi, miten terveysaseman tai sairaalan voi valita Suomessa, miten muutto ulkomaille vaikuttaa oikeuteen saada sairaanhoitoa tai miten voi hakeutua hoitoon ulkomaille.

– Tavoitteenamme on tarjota tietoa terveydenhuollon valinnanvapaudesta helposti ja ymmärrettävästi kaikille terveyspalvelujen käyttäjille. Pyrimme laajentamaan sivuston kielivalikoimaa ja halusimme tarjota myös viittomakielen käyttäjille tietoa heidän omalla äidinkielellään, sanoo yhteyspisteen päällikkö Marika Lahtivirta. – Toivomme, että laajenevan kielivalikoiman myötä mahdollisimman moni löytää sivuston ja hyödyntää sen tarjoamia tietoja.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoja medialle:
Annamari Qvist, viestintäsuunnittelija, Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, puh. 050 551 8498, etunimi.sukunimi(at)kela.fi