Hoitopaikanvalinta.fi esittelyssä Kuntamarkkinoilla 13.–14.9.2017

11.9.2017


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste esittelee www.hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelua kunta-alan ammattilaistapahtumassa Kuntamarkkinoilla.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveyspalvelujen käytöstä Suomessa ja ulkomailla, potilaan oikeuksista ja hoitokustannusten korvauksista. Suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saameksi tuotettu sivusto tarjoaa tietoa kansalaisille, terveydenhuollon työntekijöille ja viranomaisille.

Kuntamarkkinoilla kävijät voivat tutustua Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun ja Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen toimintaan 2. kerroksen näyttelypisteellä S25. Suomen Kuntaliiton ja Kuntalehden järjestämä Kuntamarkkinat kokoaa noin 7 000 julkisalan ammattilaista Kuntatalolle 13.–14.9.2017. Tervetuloa vierailemaan osastollamme!

Tietoa terveyspalvelujen käytöstä Suomessa ja ulkomailla

Hoitopaikanvalinta.fi tarjoaa kattavasti tietoa sekä kansallisesta terveydenhuollon valinnanvapaudesta että rajat ylittävästä terveydenhuollosta. Sivustoon on muun muassa koottu tietoa yksityisten terveyspalvelujen hinnoista Suomessa sekä kuvauksia yli 50 maan terveyspalveluista.

– Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste opastaa asiakkaitaan niin terveyspalvelujen käytössä ulkomailla kuin Suomeen tulevien potilaiden terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Hoitopaikanvalinta.fi on keskeisin palvelukanavamme, jonka lisäksi palvelemme myös sähköpostitse, sanoo yhteyspisteen päällikkö Marika Lahtivirta.

Jokaisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa on oma rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteensä. Kansalliset yhteyspisteet vastaavat rajat ylittävään terveydenhuoltoon liittyvästä viestinnästä ja tietojenvaihdosta. Suomessa yhteyspiste on sijoitettu Kelaan, jonka organisaatiossa se on toiminut perustamisestaan eli vuodesta 2014 alkaen. Yhteyspiste on osa Kelan kansainvälisten asioiden osaamiskeskuksen toimintaa.

Lisätietoja medialle:
Annamari Qvist, viestintäsuunnittelija, Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, puh. 050 551 8498, etunimi.sukunimi@kela.fi