Voita liput Matka 2020 -messuille ja tule tutustumaan osastoomme 6p60

9.1.2020


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste ja Kela ovat mukana Matka 2020 -messuilla 16.–19.1.2020 osastolla 6p60. Messuosastollamme voit tuttuun tapaan tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja kysyä asiantuntijoilta terveyspalveluista ja sairaanhoidosta ulkomailla. Esittelemme messuilla myös uudistunutta EU-terveydenhoito.fi-verkkopalvelua. Messuosastomme leikkimielisessä tietovisassa kalastetaan kysymyksiä, ja arvonnassa voit voittaa vaellusretkelle repun vastaamalla verkkopalveluumme liittyvään kysymykseen.

Voita liput matkamessuille!

Yhteyspisteen Facebook-tilillä on matkamessuja edeltävällä viikolla käynnissä arvonta, jossa voit voittaa messuliput kahdelle. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla Facebook-julkaisuamme ja kertomalla onko sinulla jo eurooppalainen sairaanhoitokortti. Arvomme lippupaketit maanantaina 13.1.2020.

Matkalle mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti – tilaa omasi matkamessuilla

Joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? Kortilla saat hoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä, jos vaikkapa sairastut äkillisesti lomamatkalla. Matka 2020 -messujen aikana voit tilata maksuttoman kortin messuosastollamme. Messujen ulkopuolella kortin voi tilata Kelan asiointipalvelussa tai puhelimitse Kelan palvelunumerosta.

EU-terveydenhoito.fi-sivusto mukana messuhulinassa

Haluaisitko matkustaa hoitoon Suomen ulkopuolelle? Mitä jos sairastut lomamatkalla? Vietätkö eläkepäiviä ulkomailla tai oletko kenties lähdössä opiskelijavaihtoon tai töihin ulkomaille? Näihin ja moniin muihin kansainvälisiin tilanteisiin liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia EU-terveydenhoito.fi-sivustolta.

– EU-terveydenhoito.fi-sivusto on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta hoitoa Suomen rajojen ulkopuolella, kertoo yhteyspisteen suunnittelija Pia Blomqvist. – Sivustolta kannattaa tarkistaa mitä matkalle lähtiessä tai ulkomaille muuttaessa on hyvä ottaa huomioon. Matkailijalle hyödyllistä tietoa ovat yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset.

EU-terveydenhoito.fi toimi aiemmin nimellä Hoitopaikanvalinta.fi ja on uudistunut nimen lisäksi myös sisällöltään ja rakenteeltaan. Pia Blomqvist kertoo blogissaan miten uusi nimi löytyi asiakkaidemme ja kumppaneidemme avulla.

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste neuvoo

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteestä saat tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla ja Suomessa. Yhteyspiste opastaa erilaisissa kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi miten voit hakeutua hoitoon ulkomaille, millaisia oikeuksia potilaalla on tai miten hoitoa korvataan. Matka 2020 -messuilla yhteyspisteen asiantuntijat ovat paikalla osastolla 6p60 koko messujen ajan ja neuvovat rajat ylittävään terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä.

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste löytyy jokaisesta EU-maasta. Suomessa yhteyspiste palvelee EU-terveydenhoito.fi-sivustolla sekä sähköpostitse.

Messuosastomme tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #matka2020 ja #EUterveydenhoito. Yhteyspiste jakaa messukuulumisia Facebookissa ja Twitterissä.