Yhteyspiste mukana matkamessuilla – voita messuliput!

11.1.2019


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste ja Kela ovat mukana Matka 2019 -messuilla 17.–20.1.2019 osastolla 6p60. Messuosastollamme voit tuttuun tapaan tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin, kysyä asiantuntijoilta kansainvälisestä sairaanhoidosta ja tutustua Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun. Eurooppa-aiheisessa noppapelissä pääset testaamaan tietojasi Euroopan maista, ja arvonnassa miettimään miten ulkomailla haettua hoitoa korvataan.

Voita liput matkamessuille!

Yhteyspisteen Facebook-tilillä on matkamessuja edeltävällä viikolla käynnissä arvonta, jossa on tilaisuus voittaa lippuja matkamessuille. Kerro emojeilla millainen on unelmien lomasi, ja voit voittaa messuliput kahdelle. Arvomme lippupaketit 15.1.2019.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat hoitoa, jos sairastut ulkomaanmatkalla

Eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa ottaa matkalle mukaan, koska yllättävä sairastuminen ulkomaanmatkalla voi muutoin tulla kalliiksi. Kortilla saat lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa, kun matkustat EU- tai Eta-maissa tai Sveitsissä. Kortilla pääset hoitoon myös, jos pitkäaikaissairaus vaatii matkalla äkillistä hoitoa tai jos tarvitset hoitoa raskauden tai synnytyksen vuoksi. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat hoidon samaan hintaan kuin paikalliset asiakkaat.

Matka 2019 -messuilla voit tilata maksuttoman kortin messuosastollamme, ja messujen ulkopuolella kortin voi tilata Kelan asiointipalvelussa tai puhelimitse Kelan palvelunumerosta.

Sairaanhoito ulkomailla kiinnostaa

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteestä saat tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla ja Suomessa. Yhteyspiste neuvoo erilaisissa kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi miten voit hakeutua hoitoon ulkomaille, millaisia oikeuksia potilaalla on tai miten hoitoa korvataan. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste löytyy jokaisesta EU-maasta. Suomessa yhteyspiste palvelee Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolla sekä sähköpostitse.

– Hoitopaikanvalinta.fi-sivusto on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta hoitoa Suomen rajojen ulkopuolella, kertoo yhteyspisteen suunnittelija Pia Blomqvist. – Sivustolta kannattaa tarkistaa mitä matkalle lähtiessä tai ulkomaille muuttaessa on hyvä ottaa huomioon. Matkailijalle hyödyllistä tietoa ovat yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset.

Yhteyspisteen asiantuntijat neuvovat rajat ylittävään terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä myös matkamessuilla. Messuosastomme tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #matka2019 ja #hoitopaikanvalinta. Yhteyspiste jakaa messukuulumisia Facebookissa ja Twitterissä.